Doğanın mucizevi besin kaynağı
Jersey ırkı İngiltere'nin Jersey adasında 18.yüzyılda ortaya çıkmıştır. En eski ırklardan birisi olarak kabul edilen Jersey inek ırkı yaklaşık olarak altıyüzyıldır saflığını korumaktadır. Süt ve tereyağı üretimi açısından oldukça önemli bir sığır türüdür.
Altın kızlarımızdan elde edilen sütlerin yağ ve protein oranları diğer ırklara göre daha fazla olmasının yanından sindirilebilirliği de yüksektir.
Yağ Değeri
Protein Değeri
Organik yemler ve temiz su ile besleme
Stressiz ortamda serbest dolaşım
Modern sağım sistemleri
Hızlı soğutma ve muhafaza
Günlük taze teslimat
Jersey sütü, diğer inek sütlerine göre %20 daha fazla protein içerir. Bu protein, kas gelişimi ve vücut onarımı için idealdir.
%5-6 yağ oranı ile kremamsı tadı ve yoğun kıvamı vardır. Bu yağlar, vücudun ihtiyaç duyduğu sağlıklı yağlardır.
Sindirim sistemi için daha uyumlu A2A2 protein yapısı, alerjik reaksiyonları minimize eder.
Kemik sağlığı için vazgeçilmez kalsiyum, Jersey sütünde yüksek oranda bulunur.
Sinir sistemi ve kan hücrelerinin sağlığı için gerekli B12 vitamini açısından zengindir.
Jersey sütünün doğal tatlılığı, şeker eklemeye gerek kalmadan lezzetli içecekler hazırlamanızı sağlar.
| Özellik | Jersey Süt | Holstein Süt | Diğer Irklar |
|---|---|---|---|
| Yağ Oranı | %5-6 | %3-3.5 | %3.5-4 |
| Protein Oranı | %3.8-4.2 | %3-3.2 | %3.2-3.5 |
| Kalsiyum (mg/100ml) | 140-150 | 110-120 | 115-125 |
| A2A2 Protein | Yüksek | Düşük | Orta |
| Sindirilebilirlik | Çok İyi | İyi | İyi |
Süt, insan beslenmesinin temel yapıtaşlarından biridir. Ancak her süt aynı değildir. Son yıllarda giderek daha fazla dikkat çeken A2 süt, içeriği ve sindirilebilirliği sayesinde geleneksel süte karşı sağlıklı bir alternatif olarak öne çıkmaktadır.
Sütün içerisinde bulunan ana proteinlerden biri beta-kazeindir. Bu protein, genel olarak iki formda bulunur: A1 ve A2. Günümüzde çoğu süt ürününde A1 ve A2 beta-kazein birlikte yer alırken, bazı inek ırkları – özellikle Jersey, Guernsey ve bazı yerli ırklar – genetik olarak yalnızca A2 beta-kazein üretir. İşte bu ineklerden elde edilen süte "A2 süt" adı verilir.
A1 beta-kazein, sindirim sırasında BCM-7 (Beta-kazomorfin-7) adlı bir peptid üretir. Bazı araştırmalar, bu maddenin bazı bireylerde sindirim sorunlarına, şişkinlik, gaz ve huzursuzluk gibi semptomlara yol açabileceğini göstermektedir. Oysa A2 beta-kazein, sindirim sırasında bu peptidi üretmediği için bağırsak sistemini daha az zorlar ve sindirimi kolaylaştırır.
Laktoz intoleransı ile karıştırılsa da, birçok kişi aslında süte karşı duyarlılığını beta-kazein tipi nedeniyle yaşar. A2 süt, şişkinlik, gaz ve mide rahatsızlıklarını azaltmaya yardımcı olabilir. Özellikle süt içtikten sonra kendini rahatsız hisseden bireyler için ideal bir tercihtir.
Daha az sindirim yükü ve bağırsaklarda daha az inflamasyon, bağışıklık sisteminin daha verimli çalışmasına katkı sağlar. A2 süt, özellikle hassas yapılı bireyler için bağışıklığı destekleyici bir alternatif olabilir.
A2 süt, daha kolay sindirilmesi sayesinde hem büyüme çağındaki çocukların hem de sindirim sistemi hassaslaşan ileri yaş bireylerin protein ve kalsiyum ihtiyacını karşılamakta daha güvenli bir kaynak olabilir.
A2 süt, genetik yapısı değiştirilmemiş ineklerden elde edilir. Bu özelliğiyle hem doğaya hem de insan sağlığına daha saygılı bir üretim anlayışını temsil eder.
Yüksek protein oranı ve doğal yapısı sayesinde A2 süt; yoğurt, peynir, kefir gibi ürünlerde daha yoğun kıvam, daha zengin aroma ve daha verimli üretim sağlar.
Lavin Farm olarak, genetik yapıları özenle takip edilen Jersey ineklerimizden elde ettiğimiz sütlerin büyük çoğunluğu doğal A2 süt niteliğindedir. Hayvan sağlığına ve yem kalitesine verdiğimiz önem sayesinde, hem A2 süt standardına uygunluk hem de genel süt kalitesi açısından güvenilir bir üretim süreci sunmaktayız.
Doğal olanı, sindirilebilir olanı ve sağlıklı olanı tercih eden herkes için A2 süt; sadece bir içecek değil, yaşam kalitesini yükselten bir tercihtir.
LavinFarm'ın özenle yetiştirdiği Jersey ineklerinden gelen doğal ve sağlıklı sütümüzü denemeye hazır mısınız?
Jersey sütü ile hazırlayabileceğiniz özel tarifler
Jersey sütünün yoğun kaymağından elde edilen, doğal ve lezzetli ev yapımı tereyağı tarifi.
Tarifi Gör →
Jersey sütünün doğal yağ oranı sayesinde ekstra kremsi ve yoğun kıvamlı ev yapımı yoğurt.
Tarifi Gör →
Jersey sütünün yüksek protein içeriği ile hazırlanan, hafif ve sağlıklı lor peyniri.
Tarifi Gör →
Jersey sütünün yoğun aroması ve kremsi dokusu ile hazırlanan, üzeri kızarmış geleneksel fırın sütlaç.
Tarifi Gör →
Jersey sütünün yoğun tadı ile karamelize olarak hazırlanan, Güney Amerika'nın meşhur süt reçeli.
Tarifi Gör →