Doğal ve besleyici Jersey sütümüzle hazırlayabileceğiniz özel tarifler
Kaymağı oda sıcaklığında dinlendirmek, tereyağının daha kolay ayrışmasını sağlar. Tereyağınızın raf ömrünü uzatmak için içine bir tutam tuz ekleyebilirsiniz.
Yoğurdun daha sert ve kıvamlı olması için sütünüzü uzun süre kaynatabilir veya kaynarken içine 1 yemek kaşığı süt tozu ilave edebilirsiniz.
Daha kremamsı lor için kaynadıktan sonra sütü bir iki dakika daha dinlendirin. Limon yerine sirke kullanmak, daha nötr bir tat sağlar.
Fırın tepsisindeki suyun sıcak olması ve fırının önceden ısıtılmış olması, sütlacın üzerinin güzel kızarmasını sağlar.
Reçelin dibi tutmaması için sürekli karıştırmak yerine tahta kaşıkla sık aralıklarla karıştırmak yeterlidir. Yoğun kıvam için uzun süre sabırla pişirilmelidir.
Jersey sütü ile hazırlayabileceğiniz özel tarifler
Jersey sütünün yoğun kaymağından elde edilen, doğal ve lezzetli ev yapımı tereyağı tarifi.
Tarifi Gör →
Jersey sütünün doğal yağ oranı sayesinde ekstra kremsi ve yoğun kıvamlı ev yapımı yoğurt.
Tarifi Gör →
Jersey sütünün yüksek protein içeriği ile hazırlanan, hafif ve sağlıklı lor peyniri.
Tarifi Gör →
Jersey sütünün yoğun aroması ve kremsi dokusu ile hazırlanan, üzeri kızarmış geleneksel fırın sütlaç.
Tarifi Gör →
Jersey sütünün yoğun tadı ile karamelize olarak hazırlanan, Güney Amerika'nın meşhur süt reçeli.
Tarifi Gör →